Husmanskost

Senapssill

Senapssill

Att göra en egen sillinläggning behöver inte…

Löksås

Löksås

Löksåsen är en klassiker inom svensk husmanskost, lite salt och lite söt och väldigt god. Den passar utmärkt till så…

Isterbandspytt

Isterbandspytt

Isterband ska, enligt mig, vara syrliga men jag vet att därom tvistar de lärde. Dessutom är det faktiskt så att…

Kalops

Kalops

Klassisk eller Skånsk kalops? Det stora internetoraklet Google ger inget entydigt svar när man börjar gräva lite, det finns nämligen…

Mandeltorsk á la Sabina

Mandeltorsk á la Sabina

Mandeltorsken ännu en av de där måltiderna som många minns med avsmak från skoltiden. Till viss del kan det kanske bero…

Redskap

Våffelskåljärn

Våffelskåljärn

Ett våffelskåljärn är precis vad det låter som – en variant av våffeljärn som inte gör platta…

Soppor

Nässelsoppa

Nässelsoppa

Späda nässlor går att använda på samma sätt som spenat, tänk bara på att skölja nässlorna noga…

Vinter

Rabarberglass

Rabarberglass

Rabarberna med sina stora gröna blad är en prydnad för varje trädgård. Lyckligtvis trivs plantorna…

Sparris- och parmesanostpaj

Sparris- och parmesanostpaj

Jag har sagt det förut men jag säger det igen: vad du än gör, koka…

Rulla till toppen